دوشنبه 2 شهریور 1405 8/24/2026

به وب سایت رسمی روزنامه طلوع خوش آمدید

یکشنبه 1 شهریور 1405 ، 55 : 16

کد خبر : 30297

از 0 نفر 0

معاون اول رئیس‌جمهور:

باید مردم را توجیه کنیم که اکنون بخشی از درآمدهای کشور صرف تأمین بنزین می‌شود

باید مردم را توجیه کنیم که اکنون بخشی از درآمدهای کشور صرف تأمین بنزین می‌شود

دهک دهم ۲۳ برابر دهک اول از یارانه بنزین استفاده می‌کند

معاون اول رئیس‌جمهور گفت: باید مردم را توجیه کنیم تا بدانند که اکنون بخشی از درآمدهای کشور صرف تأمین بنزین می‌شود و این موضوع هزینه و فشارهایی را به بخش‌های دیگر تحمیل می‌کند.+ تحلیل خبر

معاون اول رئیس‌جمهور گفت: باید مردم را توجیه کنیم تا بدانند که اکنون بخشی از درآمدهای کشور صرف تأمین بنزین می‌شود و این موضوع هزینه و فشارهایی را به بخش‌های دیگر تحمیل می‌کند.
معاون اول رئیس‌جمهور با تأکید بر ضرورت همراه‌سازی و توجیه مردم در اجرای اصلاحات ساختاری اقتصادی، گفت: دهک دهم ۲۳ برابر دهک اول از یارانه بنزین استفاده می‌کند، اما هرگاه دولت به دنبال اصلاح این روند است، اقشار آسیب‌پذیر تحریک می‌شوند که با آن مخالفت کنند.
به گزارش ایرنا از روابط عمومی معاون اول رئیس‌جمهور، محمدرضا عارف در بیست‌وپنجمین همایش ملی صنعت، معدن و خدمات سبز، با اشاره به جایگاه مهم حفاظت از محیط زیست در ارزش‌های دینی و ملی کشورمان، گفت: در پنج دهه اخیر کشورهای در حال توسعه، محیط زیست را به اهرمی برای مقابله با اقتصادهای نوظهور تبدیل کرده و مسائلی مانند گازهای گلخانه‌ای یا گرم شدن کره زمین را مطرح کرده‌اند، در حالی که تا زمانی که خود در این مسیر حرکت می‌کردند، سخنی از این آسیب‌های محیط‌زیستی نبود.وی ادامه داد: اکنون نیز هرچند مسئله گرم شدن کره زمین مطرح است، تمدن غرب از ذوب شدن یخچال‌های طبیعی صحبت می‌کند اما حرفی از تشکیل یخچال‌های طبیعی جدید نمی‌زند. از سوی دیگر، مسئله توسعه بدون کربن را مطرح کرده‌اند و شاید ۱۰ سال دیگر سوخت کربنی را ممنوع کنند که زیان این مسئله بیشتر متوجه کشورهای در حال توسعه خواهد بود.معاون اول رئیس‌جمهور خاطرنشان کرد: تمدن غرب نگاه انحصارطلبانه با چماق محیط زیست دارد و از این موضوع برای اهداف انحصارطلبانه خود بهره می‌گیرد. در واقع محیط زیست کلمه حقی است که از آن استفاده باطل می‌کنند. این در حالی است که ما معتقدیم باید از هر عاملی که موجب از بین رفتن محیط زندگی انسان و حتی نسل‌های آینده می‌شود، پرهیز کرد و این یک راهبرد فرهنگی در احکام دینی و عقبه تمدنی ایران است.عارف با بیان اینکه جمهوری اسلامی ایران هیچ‌گاه نگاه سیاسی به مسائل محیط‌زیستی نداشته است، افزود: حفظ محیط زیست بخش اخلاقی و فرهنگی هر برنامه توسعه است و باید باور کنیم که وظیفه اخلاقی و فرهنگی برای جلوگیری از تخریب و حفاظت از محیط زیست داریم.
وی در عین حال افزود: نباید چماق محیط زیست را بالای سر هر برنامه قرار دهیم. هنر ما حل مسئله است، نه پاک کردن صورت مسئله. صنایع می‌توانند با رعایت معیارهای محیط‌زیستی در استان‌ها فعال شوند، اما هر صنعت باید پاسخگوی الزامات حفاظت از محیط زیست باشد. البته روشن است که هر صنعتی نیز نباید در هر منطقه‌ای فعالیت کند و شرایط منطقه و صنعت باید مورد توجه قرار گیرد.عارف فعالیت ۲۸۷ واحد صنعتی در زمینه خدمات سبز و ارزیابی عملکرد آنها را امیدوارکننده دانست و بر تقویت این مسیر تأکید کرد.عارف با اشاره به ضرورت توجیه و همراه کردن مردم در اجرای اصلاحات ساختاری اقتصادی گفت: دهک دهم ۲۳ برابر دهک اول از یارانه بنزین استفاده می‌کند، اما هرگاه دولت به دنبال اصلاح این روند است، اقشار آسیب‌پذیر تحریک می‌شوند که با آن مخالفت کنند.معاون اول رئیس‌جمهور در پایان خاطرنشان کرد: بر اساس توصیه‌های رهبر شهید انقلاب، به دنبال کسب مرجعیت علمی، دستیابی به جایگاه تأثیرگذار علمی در جهان و علمی شدن زبان فارسی هستیم و این مسیر نیز با حفاظت از محیط زیست سازگار است.

تحلیل خبر

جناب دکتر عارف! هر دو «نظرتان»، اِشکال دارد

دکتر محمدمهدی جعفری زاده

جناب دکتر عارف معاون اول محترم رئیس جمهور که فرد فهمیده و منطقی به نظر می‌رسد، پیرامون موضوع «بنزین» دو نکته بیان داشته که هر دو، محل اشکال و انتقاد است. یکی گفته‌اند: «دهک دهم (ثروتمندان)، 23 برابر دهک اول (فقرا) از یارانه بنزین استفاده می‌کنند» شاید از نظر عددی و آماری این حرف درست باشد یعنی چون افراد مستضعف، خودرو ندارند و طبقه ثروتمند و متوسط، دارای خودرو می‌باشند، به طور طبیعی و به صورت مستقیم، یکی از بنزین استفاده کند و دیگری کمتر استفاده کرده یا اصلاً مصرف مستقیم نداشته باشد. جناب ایشان خیلی خوب می‌دانند که این، جنبه ظاهری مسئله است و در باطن و عمل، موقعی که بنزین گران می‌شود و به ویژه اگر چند برابر قیمت، افزایش یابد چون بر همه کالاها و خدمات اثر می‌گذارد با چند برابر قیمت مواجه می‌گردد لذا بیشترین آسیب را همین طبقه فقرا، مستضعفین و تهیدستان می‌بینند چرا که بخش مهم بار و مسافر، فقیر و غنی نمی‌شناسد و همه را در خود فرو می‌برد ولی اغنیا و ثروتمندان، تحت هر شرایطی از پس اداره زندگی خود برمی‌آیند اما ضعفا و محرومان، سفره‌شان کوچکتر می‌شود و حتی بعضی مراکز تولید و مشاغل، تعطیل می‌شود و دود آن مستقیماً به چشم کارگران بیکار شده می‌رود. جناب عارف باید همه چیز را با هم ببینند نه فقط چشم‌شان به باک ماشین مالکان خودرو باشد! مدیریت جامع و نگرش سیستمی مدیریت را فراموش نکنند.
نکته دوم فرموده‌اند «باید مردم را توجیه کنیم که اکنون بخشی از درآمدهای کشور صرف تأمین بنزین می‌شود» جناب عارف! مردم از مسئولان توجیه‌ترند و بهتر آن را درک می‌کنند ولی موقعی که شما تمام اقتصادتان معیوب و فلج است و همه بر سر مردم آوار شده، چگونه انتظار دارید که فقط موضوع بنزین را درک کنند. مگر مسئولان همه مشکلات مردم را حل کرده‌اند و فقط مشکل قیمت بنزین باقیمانده که جنابعالی چنین توقع و انتظاری از آنان دارید؟


ارسال دیدگاه Post comments


آخرین عناوین « یادداشت / تحلیل خبر »

صفحه اینستاگرام روزنامه طلوع کانال واتس اپ روزنامه طلوع

پربازدیدترین ها