یکشنبه 18 مرداد 1405 8/9/2026

به وب سایت رسمی روزنامه طلوع خوش آمدید

شنبه 17 مرداد 1405 ، 58 : 16

کد خبر : 30253

از 0 نفر 0

امضای توافقنامه دفاعی مشترک عربستان، ترکیه و پاکستان

امضای توافقنامه دفاعی مشترک عربستان، ترکیه و پاکستان

بر اساس این توافقنامه، هرگونه حمله به یکی از این سه کشور حمله به هر سه کشور تلقی می‌شود

عربستان سعودی، ترکیه و پاکستان طی بیانیه‌ای مشترک از امضای توافقنامه دفاعی خبر دادند.+ تحلیل خبر

عربستان سعودی، ترکیه و پاکستان طی بیانیه‌ای مشترک از امضای توافقنامه دفاعی خبر دادند.
به گزارش ایلنا به نقل از الجزیره، عربستان سعودی، ترکیه و پاکستان طی بیانیه‌ای مشترک از امضای توافقنامه دفاعی خبر دادند.
در بیانیه عربستان سعودی، ترکیه و پاکستان آمده است: امضای توافق‌نامه دفاعی مشترک مکه بیانگر تعهد به تقویت بیشتر امنیت جمعی است.
این بیانیه افزود: هدف این توافقنامه تقویت بازدارندگی جمعی در برابر هرگونه اقدام خصمانه است. این بیانیه افزود که هدف از این توافق، تقویت بازدارندگی جمعی در برابر تهدیدات و گسترش همکاری‌های دفاعی و نظامی میان ترکیه، عربستان و پاکستان در حوزه‌های مختلف است. این بیانیه همچنین تصریح کرد که هرگونه حمله به یکی از این سه کشور حمله به هر سه کشور تلقی می‌شود.

تحلیل خبر

این سه کشور چه اهدافی را دنبال می‌کنند؟

دکتر محمدمهدی جعفری زاده

رسانه‌های ایران و جهان، خبر «امضای توافقنامه دفاعی مشترک عربستان، ترکیه و پاکستان» را مهم دانسته‌اند و پیرامون آن تحلیل‌ها و نظرات مختلفی ارائه داده‌اند. به ویژه که در این توافقنامه آمده است: «هرگونه حمله به یکی از این سه کشور، حمله به هر سه کشور تلقی می‌شود»
با ژرف اندیشیدن در این خبر می‌توان احتمالات ذیل را از اهدافی که آنها دارند، دریافت کرد:
1 - با توجه به اینکه اخیراً حوثی‌های یمن و حشدالشعبی عراق حملاتی به خاک عربستان داشته‌اند و اعلام کرده‌اند که این روند ادامه خواهد داشت و از طرف دیگر، ایران را حامی و مدافع آنها می‌دانند، به نظر می‌رسد که ترکیه و پاکستان قصد دارند که عربستان را در این مصاف تنها نگذارند و وارد میدان جنگ شوند.
2 - احتمالاً این طرح از سوی آمریکا داده شده که جبهه جنگ علیه ایران را گسترش دهند و ترکیه و پاکستان و عربستان را نیز در آن وارد کنند.
3 - با توجه به اینکه این سه کشور در خاورمیانه موقعیت مهمی دارند یعنی ترکیه عضو ناتو، پاکستان دارای بمب اتمی و عربستان قوی‌ترین کشور عربی از حیث اقتصادی و نظامی است، برخورد با آنها نمی‌تواند همانند برخورد با چند کشور کوچک عرب حاشیه خلیج فارس باشد.
4 - از جمع‌بندی سه نکته فوق می‌توان این نتیجه را گرفت که اگر حملات به عربستان ادامه داشته باشد، موقعیت جنگ، بسیار پیچیده‌تر و خطرناک‌تر از وضعیت فعلی خواهد شد و مسئولان کشور و جنگ باید طرح‌های جدیدی را برنامه‌ریزی کنند که همه این کشورها، متحدا به کشور و ملت ما آسیب نرسانند.


ارسال دیدگاه Post comments


آخرین عناوین « یادداشت / تحلیل خبر »

صفحه اینستاگرام روزنامه طلوع کانال واتس اپ روزنامه طلوع

پربازدیدترین ها