یکشنبه 4 مرداد 1405 7/26/2026

به وب سایت رسمی روزنامه طلوع خوش آمدید

شنبه 3 مرداد 1405 ، 49 : 15

کد خبر : 30208

از 0 نفر 0

محسن پاک‌نژاد، وزیر نفت:

بخش عمده برق عراق با گاز صادراتی ایران تأمین می‌شود

بخش عمده برق عراق با گاز صادراتی ایران تأمین می‌شود

بخش عمده‌ای از برق عراق متکی به مقدار صادرات گاز ایران به این کشور است.+ تحلیل خبر

بخش عمده‌ای از برق عراق متکی به مقدار صادرات گاز ایران به این کشور است.
به گزارش ایلنا، محسن پاک‌نژاد، وزیر نفت در حاشیه سفر رسمی علی فالح الزیدی به تهران، اظهار داشت: بخش عمده‌ای از برق عراق متکی به مقدار صادرات گاز ایران به این کشور است.وی تاکید کرد: زمینه‌های متنوعی برای تعاملات بین ایران و عراق وجود دارد.
وزیر نفت گفت: متناسبا از این کشور واردات هم داریم که در مقاطعی تهاتر می‌شود.

تحلیل خبر

همان کاری را که عراق با گاز ما می‌کند، خودمان بکنیم

دکتر محمدمهدی جعفری زاده

وزیر نفت در حاشیه سفر رسمی نخست وزیر عراق به ایران، گفته است: «بخش عمده برق عراق با گاز صادراتی ایران تأمین می‌شود»
اگر عراق می‌تواند با گاز صادراتی ما، بخش عمده برق خود را تأمین کند، چرا ما نمی‌توانیم؟ مگر بارها رئیس جمهور و سایر مسئولان ذیربط، نگفته‌اند با ناترازی و کمبود برق مواجه هستیم؟
مگر خاموشی‌های زمان بندی شده نداریم؟ مگر کارخانجات و مراکز صنعتی و تولیدی ما به علت قطعی روزانه برق، ساعاتی از زمان تولید خود را متوقف نکرده‌اند و باعث افت تولید در کشور نشده است؟ مگر مردم کشور خودمان را تشویق به استفاده از برق خورشیدی با هزینه‌های سنگین نمی‌کنیم؟ چرا با همان روشی که عراق از گاز صادراتی ما، بخش اصلی برق خود را تأمین می‌کند، ما نیز از همان روش با گاز خودمان برای تولید برق بهره نمی‌گیریم؟ آیا عراق تجهیزات و تکنولوژی پیشرفته‌تر از ما دارد؟
کشور ما که دومین کشور جهان در دارا بودن بیشترین گاز و منابع و ذخائر خدادادی است، چرا جهت تبدیل کردن آنها به برق مورد نیاز مردم و کارخانجات، صنایع و کشاورزی اقدام نمی‌کنیم؟
اگر برای تأمین ارز مورد نیاز کشور و درآمد خزانه، مجبوریم گاز را به عراق صادر کنیم، اشکالی ندارد، نه فقط به عراق بلکه ما معتقدیم از این همه ذخائر گازی کشور و با صادرات آن به اروپا و همه نقاط جهان می‌توانیم منابع درآمدی پایدار و هنگفتی به نفع ملت و کشور داشته باشیم. چرا همزمان با صادرات گاز، نتوانیم با تبدیل آن به برق و رفع نیازمندی‌های خودمان، از فشار بر مردم بکاهیم؟ اگر دلیل منطقی وجود دارد که مردم نمی‌دانند، وظیفه مسئولان است که آن را برای روشن شدن اذهان عمومی به صورت شفاف توضیح دهند.
اگر هم بی دلیل و از روی تعلل است، تجدیدنظر کنند و کشور را از این سفره غنی خدادادی بهره‌مند کرده، همزمان، هم مشکل کمبود و ناترازی برق را حل کنند و هم درآمدهای کلان و پایداری را برای کشور بیافرینند.


ارسال دیدگاه Post comments


آخرین عناوین « یادداشت / تحلیل خبر »

صفحه اینستاگرام روزنامه طلوع کانال واتس اپ روزنامه طلوع

پربازدیدترین ها