یکشنبه 7 تیر 1405 6/28/2026

به وب سایت رسمی روزنامه طلوع خوش آمدید

جمعه 5 تیر 1405 ، 23 : 16

کد خبر : 30111

از 0 نفر 0

دبیرکل ستاد مبارزه با مواد مخدر اعلام کرد؛

سال گذشته 2/5 میلیون نفر در کشور درگیر اعتیاد بودند

سال گذشته 2/5 میلیون نفر در کشور درگیر اعتیاد بودند

۲۴ تا ۳۵ ساله‌ها بیشترین گروه سنی درگیر اعتیاد

به گزارش ایسنا، دکتر حسین ذوالفقاری در نشست خبری با اصحاب رسانه به طرح تحول درمان پرداخت و با اشاره به رویکرد ستاد در این زمینه یادآور شد: در سال ۱۴۰۴، تعداد ۵ میلیون و ۲۰۰ هزار نفر درگیر اعتیاد در کشور بودند که به مراکز مختلف درمان داوطلبانه و مراکز ماده ۱۶ قانون مراجعه داشتند. بحثی در وزارت بهداشت مطرح شد که در حوزه درمان، موضوع اوپیوم را از دستور کار درمان خارج کنند، ستاد اعلام کرد که اگر نظر کارشناسی وزارت بهداشت این است، گام مثبتی است که با متادون درمانی و بوپره نورفین و ... درمان‌های جدید، بخش نیازهای درمانی به لحاظ گیاهان مخدر پایه کاهش می‌یابد. اکنون وزارت بهداشت اعلام کرده بر این پایه، درمان را دنبال کنیم.+ تحلیل خبر

به گزارش ایسنا، دکتر حسین ذوالفقاری در نشست خبری با اصحاب رسانه به طرح تحول درمان پرداخت و با اشاره به رویکرد ستاد در این زمینه یادآور شد: در سال ۱۴۰۴، تعداد ۵ میلیون و ۲۰۰ هزار نفر درگیر اعتیاد در کشور بودند که به مراکز مختلف درمان داوطلبانه و مراکز ماده ۱۶ قانون مراجعه داشتند. بحثی در وزارت بهداشت مطرح شد که در حوزه درمان، موضوع اوپیوم را از دستور کار درمان خارج کنند، ستاد اعلام کرد که اگر نظر کارشناسی وزارت بهداشت این است، گام مثبتی است که با متادون درمانی و بوپره نورفین و ... درمان‌های جدید، بخش نیازهای درمانی به لحاظ گیاهان مخدر پایه کاهش می‌یابد. اکنون وزارت بهداشت اعلام کرده بر این پایه، درمان را دنبال کنیم.
برنامه‌های جدید ساماندهی معتادان متجاهر و واگذاری آن به شهرداری‌ها
ذوالفقاری با اشاره به برنامه‌های جدید ساماندهی معتادان متجاهر گفت: بر اساس بررسی‌های انجام‌شده، نظر این است که در بلندمدت مسئولیت مدیریت مراکز نگهداری و ساماندهی معتادان متجاهر به شهرداری‌ها واگذار شود؛ البته این موضوع به معنای تحمیل بار مالی جدید به شهرداری‌ها نیست. بلکه مدیریت واحدی باید زیرنظر شورای هماهنگی استانها با حمایت اعتبارات ملی و استانی و همچنین خیرین فعال در این حوزه اجرا شود.ذوالفقاری در بخش دیگری از سخنان خود با تأکید بر اهمیت پیشگیری از اعتیاد اظهار کرد: اگر کشوری در حوزه پیشگیری موفق نباشد، هزینه‌های بعدی آن بسیار بالاست. البته در این زمینه اقداماتی صورت گرفته است، به طوریکه سال گذشته حدود ۱۸ میلیون و ۶۹۰ هزار نفر در محیط‌های کارگری و خانواده مورد توجه در حوزه پیشگیری قرار گرفتند.
۲۴ تا ۳۵ ساله‌ها بیشترین گروه سنی درگیر اعتیاد
ذوالفقاری درباره نوزادان متولد شده از والدین معتاد نیز گفت: برای این گروه، خانه‌های ویژه‌ای در نظر گرفته شده تا تحت درمان و مراقبت خاص قرار گیرند و آسیب کمتری به نوزادان وارد شود.
وی درباره گروه‌های سنی درگیر اعتیاد نیز اظهار کرد: بیشترین آمار مربوط به گروه سنی ۲۴ تا ۳۵ ساله است، اما باید توجه داشت که آغاز آسیب معمولاً سال‌ها قبل از بروز اعتیاد آشکار رخ می‌دهد.

تحلیل خبر

گسترش اعتیاد؛ خطری بالاتر از جنگ!

دکتر محمدمهدی جعفری زاده

اگر جمعیت فعال و نیروهای انسانی یک کشور از طریق اعتیاد به مواد مخدر از کار انداخته شود، آثار سوء اقتصادی، فرهنگی، اجتماعی و روانی آن، در صورت گسترش تعداد معتادان، به مراتب از جنگ بالاتر است چرا که هر جنگی دیر یا زود پایان می‌یابد و خسارت‌های حاصل از آن در یک نقطه بالاخره به پایان می‌رسد ولی جمعیت انبوه معتادان که بنا بر آمار دبیرکل ستاد مبارزه با مواد مخدر، جوانان 24 تا 35 ساله هستند، کشور را از درون پوک و متلاشی می‌کنند. آمار سال گذشته کشور که گویای 5 میلیون و 200 هزار نفر معتادی هستند که به مراکز درمانی مراجعه کرده‌اند، بخشی از معتادان را نشان می‌دهد که به صورت «داوطلبانه» خود را جهت مداوا معرفی کرده و بدون شک، آمار واقعی بیشتر و بیشتر از این تعداد است. اگر ما فقط به همین آمار رسمی داوطلبانه نگاه کنیم و آن را با آمار جمعیت کشورهای عرب حوزه خلیج فارس همچون امارات، کویت، قطر، عمان و بحرین مقایسه کنیم، بسیاری از این کشورها جمعیت کمتر از 5 میلیون نفر دارند، یعنی معتادان کشور ما می‌توانند به تنهایی یک کشور مستقل بزرگتر از کشورهای همسایه تشکیل دهند!! از طرف دیگر این آمار معتادان 5 میلیونی و شاید 7 میلیونی، به طور «مستقیم» درگیر اعتیاد هستند ولی مسلماً خانواده‌های آنها نیز به طور «غیرمستقیم» تحت تأثیر مشکلات و معضلات ناشی از اعتیاد آنها می‌باشند که در این صورت بین 20 تا 25 میلیون نفر از جمعیت کشور، لحظه به لحظه در معرض صدمات روانی، اقتصادی و اجتماعی حاصل از این مواد مرگبار هستند.
معاون پیشگیری و درمان ستاد مبارزه با مواد مخدر در اردیبهشت ماه به ایلنا گفته بود: حدود یک میلیون و 800 تا 900 هزار نفر معتاد وجود دارد که سالانه 70 هزار میلیارد تومان برای آنها هزینه می‌شود (ایلنا 30 / 2 / 1405) اگر به آمار جدید دبیرکل ستاد مبارزه به مواد مخدر که این آمار را 5 میلیون و 200 هزار نفر اعلام کرده، توجه کنیم محاسبه کنید که هزینه واقعی آنها چند برابر 70 هزار میلیارد تومان است. این هزینه‌ای است که به کشور تحمیل می‌شود، هزینه‌های خانواده‌های آنها، محاسبه دیگری را می‌طلبد! مهم‌تر از هزینه‌های اقتصادی، هزینه‌های غیرقابل جبران فرهنگی، روانی و اجتماعی است که نگران کننده است.


ارسال دیدگاه Post comments


آخرین عناوین « یادداشت / تحلیل خبر »

صفحه اینستاگرام روزنامه طلوع کانال واتس اپ روزنامه طلوع

پربازدیدترین ها