سه شنبه 9 تیر 1405 6/30/2026

به وب سایت رسمی روزنامه طلوع خوش آمدید

چهار شنبه 20 خرداد 1405 ، 08 : 17

کد خبر : 30064

از 0 نفر 0

مدیرکل صمت فارس:

تاجیکستان می‌تواند دروازه ورود محصولات ایرانی به بازار آسیای مرکزی باشد

تاجیکستان می‌تواند دروازه ورود محصولات ایرانی به بازار آسیای مرکزی باشد

مدیرکل صنعت، معدن و تجارت فارس با تأکید بر ظرفیت‌های اقتصادی و تجاری تاجیکستان گفت: این کشورمی‌تواند به عنوان یکی از دروازه‌های ورود محصولات ایرانی به بازار آسیای مرکزی مورد توجه قرار گیرد و بهره‌گیری از این فرصت نیازمند برنامه‌ریزی منسجم و همکاری مستمر میان بخش دولتی و خصوصی است.

مدیرکل صنعت، معدن و تجارت فارس با تأکید بر ظرفیت‌های اقتصادی و تجاری تاجیکستان گفت: این کشورمی‌تواند به عنوان یکی از دروازه‌های ورود محصولات ایرانی به بازار آسیای مرکزی مورد توجه قرار گیرد و بهره‌گیری از این فرصت نیازمند برنامه‌ریزی منسجم و همکاری مستمر میان بخش دولتی و خصوصی است.
به گزارش روزنامه طلوع به نقل از روابط عمومی اداره کل صنعت، معدن و تجارت فارس کریم مجرب، در حاشیه همایش تخصصی توسعه صادرات و واردات با کشورهای CIS و توسعه مراودات تجاری با کشور تاجیکستان اظهار کرد: اشتراکات فرهنگی، زبانی و تاریخی میان ایران و تاجیکستان می‌تواند زمینه‌ساز تعمیق همکاری‌های اقتصادی و افزایش سهم فارس در بازارهای منطقه‌ای باشد.
وی با اشاره به ظرفیت‌های رو به رشد اقتصادی تاجیکستان افزود: این کشور به دلیل قرابت‌های فرهنگی و جایگاه مناسب اقتصادی، یکی از بازارهای هدف مهم برای تولیدکنندگان و صادرکنندگان فارس به شمار می‌رود و می‌تواند نقش مؤثری در توسعه تجارت منطقه‌ای استان ایفا کند.
مجرب، بر ضرورت تسهیل فرآیندهای تجاری، رفع موانع صادراتی و ایجاد زیرساخت‌های لازم برای توسعه همکاری‌های اقتصادی تأکید کرد و گفت: توسعه پایدار اقتصادی در گرو تقویت تعامل میان دولت و بخش خصوصی است و هرچه زمینه حضور فعال‌تر تشکل‌ها، تولیدکنندگان و صادرکنندگان در بازارهای بین‌المللی فراهم شود، بستر رشد تولید، افزایش اشتغال و رونق اقتصادی نیز بیش از پیش مهیا خواهد شد.
مدیرکل صنعت، معدن و تجارت (صمت) فارس ادامه داد: شناسایی دقیق نیازهای بازار تاجیکستان و بهره‌گیری از ظرفیت تشکل‌های اقتصادی و بخش خصوصی برای حضور مستمر و هدفمند فعالان اقتصادی استان در این بازار ضروری است.
مجرب با اشاره به توانمندی‌های اقتصادی استان فارس تصریح کرد: استان فارس با برخورداری از ظرفیت‌های گسترده در بخش‌های صنعت، معدن، کشاورزی، خدمات فنی و مهندسی و شرکت‌های دانش‌بنیان، توان حضور مؤثر در بازار تاجیکستان را دارد و باید از این توانمندی‌ها برای توسعه صادرات و بهره‌گیری از فرصت‌های جدید سرمایه‌گذاری استفاده شود.
رایزن بازرگانی جمهوری اسلامی ایران در تاجیکستان نیز در این همایش با اشاره به روند مطلوب رشد اقتصادی این کشور اظهار کرد: تاجیکستان در حوزه معادن، به‌ویژه استخراج و صادرات فلزات، طلا، جواهرات و تولید آلومینیوم و همچنین توسعه صنایع پایین‌دستی معدنی، از ظرفیت‌های قابل توجهی برخوردار است.
امیر فخریان افزود: در بخش‌های گردشگری، سرمایه‌گذاری صنعتی، صنایع فولاد و آهن، مصالح ساختمانی، کشاورزی، زراعت، باغداری، گلخانه‌ای، صنایع نساجی، دارویی، خدمات فنی و مهندسی و سایر حوزه‌های تولیدی نیز فرصت‌های مناسبی برای سرمایه‌گذاری و همکاری اقتصادی میان فعالان اقتصادی دو کشور وجود دارد.


ارسال دیدگاه Post comments


آخرین عناوین « خبر برگزیده »

صفحه اینستاگرام روزنامه طلوع کانال واتس اپ روزنامه طلوع

پربازدیدترین ها