پنج شنبه 20 اردیبهشت 1403 5/9/2024

به وب سایت رسمی روزنامه طلوع خوش آمدید

جمعه 13 دی 1398 ، 54 : 17

کد خبر : 19100

از 0 نفر 0

پمپئو: رنج اقتصادی باورنکردنی بر ایران اعمال کردیم

پمپئو: رنج اقتصادی باورنکردنی بر ایران  اعمال کردیم

وزیر امور خارجه آمریکا در گفتگو با دو شبکه آمریکایی، در پی تجمعات اخیر معترضان عراقی در برابر سفارت آمریکا در عراق، ادعاهایی را علیه ایران مطرح کرد...

وزیر امور خارجه آمریکا در گفتگو با دو شبکه آمریکایی، در پی تجمعات اخیر معترضان عراقی در برابر سفارت آمریکا در عراق، ادعاهایی را علیه ایران مطرح کرد.
به گزارش  تابناک به نقل از ایسنا، مایک پمپئو، وزیر امور خارجه آمریکا در پی تجمعات اخیر معترضان عراقی در برابر سفارت آمریکا در عراق در گفتگو با شبکه فاکس نیوز در پاسخ به این سؤال که ارزیابی او از این رخداد چیست، با طرح ادعاهایی گفت: چیزی که شما دیدید، تروریست‌های تحت حمایت ایران بودند که بسیاری از آنها افرادی هستند که از سوی آمریکا و دیگران تروریست شناخته شده‌اند و به داخل سفارت آمده، برای دیپلمات‌های آمریکایی و کارکنان داخل سفارت ایجاد خطر کردند.
پمپئو افزود: شما شاهد واکنش سریع، قاطعانه و محتاطانه رئیس‌جمهور ترامپ بودید که اطمینان حاصل کرد ما تمامی منابع لازم را برای تأمین امنیت مردممان و همچنین محوطه [سفارت] را داشته باشیم. همزمان با نزدیک شدنمان به شب، نگهبانی ما ادامه دارد، ما به نظارت ادامه می‌دهیم. همان‌طور که می‌دانید در جای سختی قرار داریم و بنابراین به جدی گرفتن شرایط ادامه داده و رئیس‌جمهور ترامپ و همه گروه ما به نظارت دقیق ادامه می‌دهیم.
وزیر امور خارجه آمریکا در پاسخ به این سؤال که آیا قصدی برای خالی کردن سفارت یا خارج کردن بخشی از ۵۰۰۰ نیروی نظامی آمریکایی در عراق وجود دارد یا نه گفت که چنین کاری انجام نمی‌شود.
او در ادامه در توضیح این‌که ممکن است ۴۰۰۰ نیرو برای حمایت از نیروهای آمریکایی به منطقه اعزام شوند و آیا این خبر صحیح است یا نه ادعاهایی علیه ایران مطرح کرد و گفت: باید این موضوع را در مقیاس بزرگتری در نظر گرفت.
وی در ادامه مدعی شد: موضوع، چهل سال مشارکت جمهوری اسلامی در کارزارهای جهانی ترور، رؤیای داشتن تسلیحات هسته‌ای و توان غنی‌سازی هسته‌ای است که امروز نیز وجود دارد. ما زمانی روی کارآمدیم که دولت قبلی پول زیادی را که برای آن برنامه هسته‌ای، ترور در سراسر جهان و توسعه برنامه موشکی‌شان مورداستفاده قرار گرفت [برای ایران] فراهم کرد.
پمپئو افزود: دولت ترامپ دیدگاه بسیار متفاوتی اتخاذ کرده است. ما بر جمهوری اسلامی ایران، فشاری واقعی اعمال کرده‌ایم و به این کار ادامه خواهیم داد. همان‌طور که امروز شاهد [واکنش] رئیس‌جمهور [ترامپ] بودید، ما هرگاه متوجه عملکرد بدخواهانه جمهوری اسلامی ایران شویم، آنها را مسئول دانسته و اطمینان حاصل خواهیم کرد که منابعی برای این کار داریم.
رئیس دستگاه دیپلماسی آمریکا علاوه بر این درباره این‌که آیا این اظهاراتش به معنی اعزام بیشتر ناوها به منطقه است، توضیح داد: من ارائه توضیحات درباره چیزهای به‌خصوص را به وزارت دفاع واگذار می‌کنم، اما درباره خط‌مشی رئیس‌جمهور ترامپ که به وزارت امور خارجه وزارت دفاع داده است، اشتباه نکنید. این خط‌مشی، اطمینان حاصل کردن از این است که تمام آنچه ما برای اجرای مأموریتی که او با در نظر گرفتن مقابله با جمهوری اسلامی ایران پیش روی ما قرار داده است را داشته باشیم.
پمپئو در ادامه این گفتگو در پاسخ به این سؤال که چه واکنشی به توییت دونالد ترامپ، رئیس‌جمهور آمریکا مبنی بر این‌که «ایران، کاملاً، در برابر جان‌باختگی‌ها و آسیب‌های واردشده در هر یک از اماکن ما مسئول خواهد بود. آنها «هزینه گزافی» را خواهند پرداخت! این یک هشدار نیست، یک تهدید است» نشان می‌دهد، گفت: ما در تمام مدت این سه سال که روی کار آمده‌ایم، در حال قانع کردن جمهوری اسلامی ایران بوده‌ایم که مانند کشوری عادی رفتار کند. ما یک توافق هسته‌ای وحشتناک وضعیتی را [از دولت قبلی آمریکا] تحویل گرفتیم که حکومت [ایران] مبالغ زیادی پول برای برانگیختن چیزهای بد در دنیا در اختیار داشت. ما از توافق هسته‌ای خارج شدیم. ما یک رنج اقتصادی باورنکردنی بر این حکومت اعمال کردیم. وزیر امور خارجه آمریکا باری دیگر در اظهاراتی مداخله‌جویانه درباره ناآرامی‌های آبان ماه ایران، گفت: ما شاهد این بودیم که مردم ایران خواستار رفتار متفاوت مقاماتشان هستند. شما شاهد اعتراضات بودید. متأسفانه ایران با کشتن صدها تن از شهروندان خود واکنش نشان داد.

تحلیل خبر

اِعمال رنج اقتصادی باورنکردنی بر ایران توسط آمریکا، آثار و تبعاتش به چه کسانی برمی‌گردد؟ آیا غیرازاین است که مردم مظلوم ایران در این میان قربانی سیاست‌های شوم می‌شوند؟ در طول تاریخ بشر، همیشه درگیری و جنگ بین دولت‌ها، چه به جنگ نظامی منجر شده باشد و چه آثار تحریم اقتصادی و غیره داشته، ملت‌ها را قربانی کرده و فشار اصلی بر مردم اعمال شده است. در جنگ‌ها چه کسانی و در چه سطحی وارد میدان شده و کشته می‌شوند؟ در تحریم اقتصادی چه کسانی در اثر کمبود اجناس و دارو و تورم و گرانی زیر فشار جانکاه قرار می‌گیرند و می‌میرند و یا با زجر و رنج فراوان روزگار را سپری می‌کنند و مجبورند تحمل کنند و بسازند؟ کاش نخبگان کشورها و حقوقدانان جهان به سازمان ملل پیشنهاد می‌دادند که مصوبه‌ای را در آن سازمان تصویب کنند تا بر اساس آن هیچ حکومتی نتواند در جنگ و رویارویی با حکومت دیگر، روشی در پیش بگیرد که به ملت‌ها فشار وارد شود؟ هر فشاری که قرار است وارد شود فقط به دو طرف درگیر وارد شود و مردم از آن در امان باشند. اینکه با چه روشی می‌توان این کار را کرد باید همه در سطح جهانی با هم، همفکری کنند و راه‌حلی بیابند. مهم این است که ملت‌ها قربانی نشوند و سایه شوم جنگ و تحریم‌های اقتصادی از سر مردم جهان برداشته شود. مثلاً میلیون‌ها انسان در جنگ جهانی اول و دوم و در جنگ‌های بعدی کشته، مجروح و معلول شدند این‌ها چه گناهی داشتند؟ فقر و بدبختی و زجر اقتصادی که هزاران سال بر ملت‌ها تحمیل شده، خود مردم چقدر در ایجاد آن نقش داشته‌اند؟ به نظر می‌رسد پیشنهاد فوق به سازمان ملل و یافتن راه‌حلی اساسی، باعث نجات جان میلیاردها انسان از معرکه‌های بی‌حاصل نظامی، اقتصادی و غیره می‌شود.


ارسال دیدگاه Post comments


آخرین عناوین « تحلیل خبر »

صفحه اینستاگرام روزنامه طلوع کانال واتس اپ روزنامه طلوع

پربازدیدترین ها