یکشنبه 5 مرداد 1404 7/27/2025

به وب سایت رسمی روزنامه طلوع خوش آمدید

یکشنبه 5 مرداد 1404 ، 57 : 16

کد خبر : 29113

از 0 نفر 0

پزشکیان

چارچوبی ایجاد کنیم تا ایرانیان خارج از کشور راحت به ایران بیایند

چارچوبی ایجاد کنیم تا ایرانیان خارج از کشور راحت به ایران بیایند

پزشکیان، رئیس‌جمهور با اشاره به نقش مهم ایرانیان خارج از کشور، گفت: متاسفانه چارچوب‌هایی ایجاد کرده‌ایم که آنها می‌ترسند به کشور بازگردند، باید با قوه قضائیه، وزارت اطلاعات و مسئولان امنیتی صحبت کنیم تا هر کس که دلش برای ایران می‌تپد و دلش می‌خواهد، به کشور بازگردد. تنها کافی است که بستر را فراهم کنیم و از وزارت امور خارجه می‌خواهم که پیگیری لازم را انجام دهد که این امر عملی شود چرا که آنان سرمایه‌های این آب و خاک هستند.+ تحلیل خبر

پزشکیان، رئیس‌جمهور با اشاره به نقش مهم ایرانیان خارج از کشور، گفت: متاسفانه چارچوب‌هایی ایجاد کرده‌ایم که آنها می‌ترسند به کشور بازگردند، باید با قوه قضائیه، وزارت اطلاعات و مسئولان امنیتی صحبت کنیم تا هر کس که دلش برای ایران می‌تپد و دلش می‌خواهد، به کشور بازگردد. تنها کافی است که بستر را فراهم کنیم و از وزارت امور خارجه می‌خواهم که پیگیری لازم را انجام دهد که این امر عملی شود چرا که آنان سرمایه‌های این آب و خاک هستند.
رئیس جمهور با تاکید بر اینکه همه ما در برابر جامعه و مردم مسئول هستیم و باید وظیفه خود را درست انجام دهیم، گفت: اگر با برنامه و در چارچوب سیاست‌های نظام عمل کنیم، مشکلات حل شدنی است و مملکت درست خواهد شد.
به گزارش ایرنا، مسعود پزشکیان در دیدار سرزده از وزارت امور خارجه درجمع مدیران و کارکنان این وزارت خانه حضور یافت و از تلاش‌های شبانه‌روزی کارکنان این وزارتخانه در اجرای سیاست خارجی و دیپلماسی کشور قدردانی کرد.
رئیس‌جمهور طی سخنانی در این نشست با بیان اینکه قبول مسئولیت نباید در رفتار و کردار ما تغییر ایجاد کند و باید مسئولیتی که پذیرفته‌ایم را به درستی انجام دهیم، گفت: اگر سیاست و چارچوب مدنظر رهبر انقلاب را رعایت کنیم و به فردی که در میدان است، اختیارات لازم بدهیم، نظارت کنیم و اگر در جایی هم اشتباه شد کمک کنیم که آن اشتباه رفع شود، مملکت درست می‌شود.
پزشکیان اظهار داشت: هر یک از استانداران، وزرا و مسئولان می‌توانند در حوزه کاری خود کارهای بزرگی انجام دهند. ما اختیارات لازم را به استانداران و وزرا داده‌ایم، باید جاهایی که اشتباه شده است را اصلاح و به سمت جلو حرکت کنیم. چه کسی گفته است که استانداران نمی‌توانند کاری که ما انجام می‌دهیم را انجام دهند؟ آنها هستند که در حوزه فعالیت خود حضور دارند در حالی که ما از بالا می‌بینیم و تصمیم می‌گیریم.
رئیس‌جمهور گفت: استانداران نیز باید به فرمانداران خود اختیار بدهند، مسئولیت می‌دهیم، اما اختیار نمی‌دهیم و بعد پاسخگویی می‌خواهیم که این امکانپذیر نیست. ما در حال تمرین هستیم که این مشکلات را حل کنیم.
پزشکیان با تاکید بر اینکه در قدم نخست باید نگاه خود را عوض کنیم، گفت: باید به خودمان برگردیم. با کمک مردم و کمک مدیران باید نگاه خود را عوض کنیم، اولویت اول ما در سیاست خارجی تقویت ارتباط با همسایگان است.
رئیس‌جمهور ادامه داد: در بعد داخل نیز تلاش می‌کنیم که ارتباط را با مردم عزیزمان صمیمی‌تر کنیم و تا حد امکان گلایه‌ها را بشنویم و مشکلات را اصلاح کنیم.
پزشکیان تصریح کرد: باید روابط خود را با کشورهای همسایه از جمله ترکیه، ترکمنستان، جمهوری آذربایجان، افغانستان، پاکستان، عراق و کشورهای حوزه خلیج فارس تقویت کنیم. در صورت اصلاح روابط با کشورهای همسایه کارهای بزرگی می‌توانیم انجام دهیم، باید کمی فعال‌تر شویم، از تجار و بازرگانان تا اهالی فرهنگ و دانشگاهیان و اهالی گردشگری و.. باید فعالانه‌تر عمل کنند.
رئیس‌جمهور با اشاره به نقش مهم ایرانیان خارج از کشور، گفت: متاسفانه چارچوب‌هایی ایجاد کرده‌ایم که آنها می‌ترسند به کشور بازگردند، باید با قوه قضائیه، وزارت اطلاعات و مسئولان امنیتی صحبت کنیم تا هر کس که دلش برای ایران می‌تپد و دلش می‌خواهد، به کشور بازگردد. تنها کافی است که بستر را فراهم کنیم و از وزارت امور خارجه می‌خواهم که پیگیری لازم را انجام دهد که این امر عملی شود چرا که آنان سرمایه‌های این آب و خاک هستند.
پزشکیان اظهار داشت: رهبر انقلاب نیز تاکید کرده‌اند که ما باید از یک سو خود را برای دفاع از آب و خاک خود آماده کنیم و از سوی دیگر دیپلماسی را در دستور کار قرار دهیم؛ اگر بتوانیم با آرامش زندگی کنیم بسیار بهتر از این است که درگیر جنگ و خونریزی شویم.
وی افزود: برخی ادعای حقوق بشر دارند، اما تصاویر دلخراشی در غزه ایجاد کرده‌اند که هیچ انسانی توان دیدن آن را ندارد، کشورهای اروپایی و سازمان‌های حقوق بشر دم از انسانیت می‌زنند، اما چگونه می‌توانند عملیات وحشیانه علیه مردم غزه را توجیه کنند؟ برخی رسانه‌های فارسی زبان که آن سوی مرز هستند تحلیل‌هایی ارائه می‌کنند که شرم‌آور است، آیا آنها واقعیت و آنچه در حال وقوع است را نمی‌بینند؟.
رئیس‌جمهور با اشاره به هدف قرار گرفتن زندان اوین توسط رژیم صهیونیستی، گفت: آنها دم از حقوق بشر می‌زنند، اما زندانیان را می‌کشند، از حمله اسرائیل دفاع می‌کنند که موضوعی شرم‌آور است.
پزشکیان با تاکید بر اینکه با وحدت و انسجام با توکل بر خدا و با قدرت و حمایت مردم عزیزمان این مسیر را طی خواهیم کرد، گفت: ما خدا را داریم و اگر به او دل ببندیم و با باور به او خدمتگزار مردم باشیم، مردم نیز در مقابل مشکلات با قدرت می‌ایستند. هیچ قدرتی نمی‌تواند مردم متحد و همراه را زمین‌گیر کند و اگر اینگونه نشد قطعاً دولت مقصر است.
رئیس‌جمهور در پایان خطاب به مدیران و کارکنان وزارت امور خارجه تاکید کرد: شما باید آتش تهیه را بیشتر کنید، ارتباطات خود را تقویت کنید و بستر رفت و آمدها را آماده کنید که به امید خدا بتوانیم در مقابل تجاوزات، صدای بلند ملت ایران را به گوش همه مردم کره خاکی برسانیم.

تحلیل خبر

چه موقع ایرانیان خارج از ایران، به وطن برمی‌گردند؟

دکتر محمدمهدی جعفری زاده

رئیس جمهور گفته‌اند: «چارچوبی ایجاد کنیم تا ایرانیان خارج از کشور راحت به ایران بیایند» اگر منظور از آمدن آنها صرفاً تسهیل در دیدار و رفت و برگشت آنان باشد که امر پیچیده‌ای نیست و با مقداری تسامح و آسان‌گیری، شدنی است. این گونه رفت و آمدها جز از نظر عاطفی و تجدید دیدار با خانواده و دوستان، آثار قابل ملاحظه‌ای از جهات ایجاد تغییرات عمیق فرهنگی، سیاسی، اقتصادی، اجتماعی و ... ندارد که احتمالاً منظور رئیس جمهور در این محدوده نیست اما اگر منظور ایشان برگشت ایرانیان مهاجر به وطن و ماندگار شدن در کشور است، بحث مهمتر و جامع‌تری است که قابل تحلیل و بررسی است و صاحب نظران رشته‌های مختلف می توانند هر کدام از منظری به آن نگاه کرده و نظر بدهند.
اولین سؤال این است که چرا اینان از ایران رفته‌اند؟ و چرا باید برگردند؟ در پاسخ به اینکه چرا رفته‌اند، باید نظرات آنان را شنید و این علل را دسته بندی کرد تا به بخش دوم سؤال که «چرا باید بگردند» خود به خود پاسخ داده شود. قاعده کار این است که اگر آن عللی که باعث مهاجرت آنان شده، اینک به نحو مطلوب برطرف شده، آن موقع انتظار منطقی و قابل قبول می‌تواند این باشد که آنان مشتاق خدمت به مردم کشور خود باشند و با هر تخصصی که دارند وارد زادگاه خود شوند و در پیشرفت و توسعه کشور نقش خود را ایفا کنند.
حال آیا آن موانع، علل و مشکلات مدنظر آنان رفع و حل شده است؟
سؤال دوم اینکه فرض کنیم چند میلیون ایرانی که ترک وطن کرده‌اند، برگردند و به جمع ما بپیوندند، آیا با این سطح رضایتمندی که مردم ما به لحاظ اقتصادی، سیاسی، علمی و رفاه اجتماعی دارند، آنها می توانند بمانند و برای کشور منشأ تحولات چشمگیر و عمران و آبادانی شوند؟ به نظر می‌رسد ابتدا باید زمینه‌ها و شرایط مورد نظر مهاجران، در کشور ایجاد شود تا امکان برگشت آنها به وطن فراهم آید. ضمن آنکه هر مهاجرتی الزاماً بد نیست بلکه اگر ایرانیان مهاجر، افراد مثبت، مقبول و محبوبی برای مردم دیگر کشورها باشند سفیران خوبی برای معرفی فرهنگ و تمدن ما به آنها خواهند بود.


ارسال دیدگاه Post comments


آخرین عناوین « خبر برگزیده »

صفحه اینستاگرام روزنامه طلوع کانال واتس اپ روزنامه طلوع

پربازدیدترین ها