دوشنبه 12 آبان 1404 11/3/2025

به وب سایت رسمی روزنامه طلوع خوش آمدید

یکشنبه 11 آبان 1404 ، 49 : 16

کد خبر : 29435

از 0 نفر 0

در آیین امضای قراردادهای بزرگترین طرح جمع‌آوری گازهای مشعل؛

حتی یک روز تعلل نکنید

حتی یک روز تعلل نکنید

تاکید پزشکیان بر تسریع در جمع‌آوری گازهای مشعل

رئیس‌جمهور پزشکیان با تاکید بر اینکه باید موانع را از سر راه بخش خصوصی برداریم، گفت: با جمع‌آوری گازهای مشعل (فلر)، علاوه بر دستاوردهای اقتصادی، گامی بلند در راستای بهبود شاخص‌های زیست محیطی و حفظ سلامت مردم عزیزمان برداشته‌ایم و لذا نباید در این مسیر حتی یک روز تعلل کنید.+ تحلیل خبر

رئیس‌جمهور پزشکیان با تاکید بر اینکه باید موانع را از سر راه بخش خصوصی برداریم، گفت: با جمع‌آوری گازهای مشعل (فلر)، علاوه بر دستاوردهای اقتصادی، گامی بلند در راستای بهبود شاخص‌های زیست محیطی و حفظ سلامت مردم عزیزمان برداشته‌ایم و لذا نباید در این مسیر حتی یک روز تعلل کنید.
به گزارش خبرنگار سیاسی ایرنا، مسعود پزشکیان در آیین «امضای قرارداد بزرگ‌ترین طرح جمع‌آوری گازهای مشعل کشور» که به منظور فروش گاز مشعل به شرکت‌های خصوصی و دانش‌بنیان شرکت ملی مناطق نفت‌خیز جنوب اجرایی می‌شود، از شرکت‌های خصوصی مشارکت‌کننده در این طرح درخواست کرد که در مسیر اجرا با هر مشکلی مواجه می‌شوند، مطرح کنند تا فارغ از روند بروکراسی اداری در جهت رفع آن اقدامات لازم به سرعت پیگیری و انجام شود.
دولت چهاردهم در راستای صیانت از سرمایه‌های ملی، کاهش آلایندگی محیط زیست، کمک به رفع ناترازی انرژی، بسترسازی و استفاده از توان و سرمایه‌گذاری بخش خصوصی و ظرفیت‌های قانونی کشور، ۱۲ قرارداد فروش و جمع‌آوری گازهای مشعل (فِلِر) را در شهرستان‌های آغاجری، گچساران، مسجد سلیمان و اهواز استان خوزستان در بازه زمانی ۱۸ ماهه به اجرا درخواهد آورد که در مجمع به خاموشی ۳۰ مشعل در ۱۱ واحد بهره‌برداری، جلوگیری از هدر رفت روزانه بیش از ۲۹۵ میلیون فوت مکعب گاز فِلِر، ایجاد درآمد سالانه حدود ۵۵۰ میلیون دلاری برای کشور، تولید حدود ۸۰۰ هزار تن مایعات گازی در سال و افزایش قابل‌توجه خوراک پتروشیمی‌ها و تزریق حدود ۲۰۰ میلیون فوت مکعب گاز به شبکه سراسری و کاهش ناترازی انرژی منجر خواهد شد.
رئیس جمهور با تاکید بر اینکه باید مدت زمان ۱۸ ماهه اجرایی شدن این طرح کاهش یابد، اظهار داشت: این گازها سرمایه ملی است و برای جلوگیری از هدررفت آن حتی نباید یک روز را از دست دهیم.
پزشکیان با بیان اینکه با اجرای کامل طرح‌های جمع‌آوری گازهای مشعل، علاوه بر دستاوردهای اقتصادی، گامی بلند در راستای بهبود شاخص‌های زیست محیطی و حفظ سلامت مردم عزیزمان برداشته‌ایم، تاکید کرد: باید موانع را از سر راه سرمایه‌گذاران و بخش خصوصی برداریم؛ اگر با مشکلی مواجه شدید نیازی به نامه‌نگاری نیست بلکه مستقیماً تماس بگیرید و دولت خود را موظف می‌داند که با تمام توان در جهت باز کردن گره‌ها تلاش کند.
ثبت رکوردی جدید در جمع‌آوری گازهای مشعل/ پاک نژاد از اشتغالزایی ۲ هزار نفری خبر داد
محسن پاک نژاد وزیر نفت نیز در آیین امضای قرارداد بزرگترین طرح جمع‌آوری گازهای مشعل، با بیان اینکه از ابتدای دولت چهاردهم هفت پروژه جمع‌آوری گازهای مشعل به بهره‌برداری رسیده است، گفت: تا پایان سال جاری ۱۵۰ میلیون فوت مکعب به گازهای جمع‌آوری شده افزوده می‌شود و برنامه داریم که تا پایان سال ۱۴۰۵ روزانه ۲۰ میلیون متر مکعب جمع‌آوری گاز داشته باشیم که این رقم رکوردی جدید در صنعت نفت و گاز ایران به شمار می‌آید. وی افزود: البته با برنامه‌هایی که در دست اجرا داریم، پیش‌بینی می‌شود که روزانه هفت میلیون متر مکعب نیز تا پایان سال ۱۴۰۵ به این رقم افزوده شود. همچنین اجرای این طرح اشتغال ۲ هزار نفری به صورت مستقیم و غیر مستقیم را در پی خواهد داشت.
وزیر نفت اظهار داشت: با همراهی بخش خصوصی تاکنون در این بخش بیش از چهار میلیارد دلار سرمایه‌گذاری صورت گرفته است و به ۳.۵ میلیارد دلار سرمایه‌گذاری دیگر نیاز داریم که به اهداف برنامه هفتم توسعه دست یابیم.
نوید امضای ۱۸ قرارداد دیگر تا پایان آذرماه
مدیرعامل شرکت ملی نفت ایران نیز در این آیین با بیان اینکه وزارت نفت برنامه جمع‌آوری ۵۲۰ میلیون فوت مکعب گاز را در دستور کار دارد، تصریح کرد: در قالب قراردهایی که امروز (۱۲ قرارداد) به امضا می‌رسد، نزدیک به ۳۰۰ میلیون فوت مکعب گاز فلر جمع‌آوری می‌شود و امید است که با پیگیری وزارت نفت و همراهی بخش خصوصی تا پایان آذرماه ۱۸ قرارداد دیگر نیز به امضا برسد.
گفتنی است، دو طرح بزرگ بهسازی و احداث تاسیسات جمع‌آوری گازهای مشعل حوزه شرق کارون (شامل میادین کارون، مارون، آغاجری و گچساران) و سه کارخانه بزرگ گاز و گاز مایع ۳۱۰۰، ۳۲۰۰ و خارک با سرمایه‌گذاری بالغ بر ۴.۸ میلیارد دلاری از دستاوردهای کلان (طرح‌های بلندمدت) بوده که برخی از آنها راه‌اندازی شده و با بهره‌برداری کامل از مامی آن‌ها حداکثر تا ۲ سال آینده، ظرفیتی معادل ۱.۹ میلیارد فوت مکعب در روز برای جمع‌آوری گازهای مشعل ایجاد خواهد شد.

تحلیل خبر

نه فقط یک روز، بلکه حتی یک ساعت و یک دقیقه هم تعلل نکنید

دکتر محمدمهدی جعفری زاده

در تحلیل‌های مختلف بارها گفته‌ایم، مدیریت در دوران ما، به روز و ساعت و دقیقه است و بعضی مواقع اجرایی کردن یک فکرِ پبیش برنده و نجات بخش در کشور حتی در مقیاس دقیقه و ساعت، می‌تواند کشور را ماه‌ها و سال‌ها جلو ببرد و از خساراتی که در حال وارد شدن است، جلوگیری کند، این حرفِ گزاف و اغراق‌آمیزی نیست.
سالهاست که گازهای ذی قیمت این کشور در جنوب کشور از طریق مشعل‌های زیاد، در حال سوختن و از بین رفتن است به طوری که هر دقیقه مبالغ هنگفتی را از دست می‌دهیم. با این بی مدیریتی وزرای نفت گذشته، هم سرمایه‌های کشور لحظه به لحظه نابود شده و هم محیط زیست را آلوده کرده و می‌کند. در تحلیل‌های گذشته چندبار به این هدررفت سرمایه‌های ارزشمند کشور اشاره کردیم و گفتیم کاش فکری برای آن می‌شد. خوشبختانه اینک رئیس جمهور محترم دکتر پزشکیان در آیین امضای قرارداد بزرگترین طرح جمع‌آوری گازهای مشعل کشور، اهتمام به این امر کرده و اراده جلوگیری از این ضررهای تریلیون دلاری و زیست محیطی را نشان داده است. امید است این اقدام حتی برای دقیقه‌ای با تأخیر مواجه نشود. این طور که در اخبار آمده با خاموش شدن 30 مشعل از مجموعه مشعل‌ها، چند آثار گرانبها خواهد داشت از جمله: «جلوگیری از هدررفت روزانه بیش از 295 میلیون فوت مکعب گاز فِلِر، ایجاد درآمد سالانه حدود 550 میلیون دلاری برای کشور، تولید حدود 800 هزار تن مایعات گازی در سال و افزایش قابل توجه خوراک پتروشیمی‌ها و تزریق حدود 200 میلیون فوت مکعب گاز به شبکه سراسری و کاهش ناترازی انرژی» علاوه بر اینها، از این گازها با طی کردن مراحلی، می‌توان منبع تولید برق را ایجاد و همزمان از ناترازی و کمبود گاز و برق در داخل کشور جلوگیری کرد و هم برای ایجاد درآمد پایدار و مستمر به صادرات آن به کشورهای دیگر، ارزآوری جهت تقویت اقتصاد کشور را به نقطه مطلوب رسانید.
شاید همین ناترازی ها و کمبودهای برق در یک سال گذشته و ترس از این ناترازی‌ها در تامین گاز زمستان باعث شده که مسئولان به فکر نجات این سرمایه‌های عظیم در حال سوختن بیفتند. به هرحال علت و انگیزه هرچه باشد، حرکت خوبی است و فواید زیادی از آن منتج خواهد شد. امید است در آن تسریع شود.


ارسال دیدگاه Post comments


آخرین عناوین « خبر برگزیده »

صفحه اینستاگرام روزنامه طلوع کانال واتس اپ روزنامه طلوع

پربازدیدترین ها