سخنگوی دولت با بیان اینکه در صورت شرایط بحرانی آب، احتمال ادامه تعطیلیها وجود دارد، گفت: قرار است گزارشی درباره تأثیر تعطیلیها در مدیریت مصرف آب تهیه شود.
به گزارش خبرنگار سیاسی ایرنا، فاطمه مهاجرانی در حاشیه نشست خبری خود درباره اینکه آیا باز احتمال تعطیلی به خاطر کمبود آب وجود دارد؟ گفت: دولت علاقهمند به تعطیل کردن نیست چرا که بیشترین زیان را دولت در تعطیلیها دارد، اما اگر ببینیم برای موضوع مدیریت مصرف آب لازم است تعطیل کنیم، ممکن است این کار انجام شود.
وی افزود: بنا شد که دولت گزارشی را تهیه کند که تعطیلیها چقدر میتواند در صرفهجویی آب تأثیر داشته باشد، چرا که ما در استانهای شمالی مشکل آب نداریم. در استان تهران خیلی وضعیت ویژه است، لذا اگر که لازم شود ممکن است که تعطیلیها ادامه داشته باشد.
سخنگوی دولت در پاسخ به سوالی درباره علت پیشنهاد وی در زمینه سفر مردم در روزهای تعطیل، گفت: اولاً فصل تابستان فصل سفر است، دوماً به هر حال فراموش نکنیم ۱۲ روز درگیر دفاع مقدس بودیم و واقعاً فرصتی است برای اینکه مردم نفسی بکشند، البته متوجه مشکلات اقتصادی مردم هستیم اما به هر حال مردم ما با همین شرایط اقتصادی در عید سفر رفتند، اینجا هم به عنوان یک شهروند این توصیه را به آنها کردیم.
مهاجرانی در پاسخ به سوالی درباره این که بهتر نیست برای قطعی آب پیامک زده شود؟ گفت: کاملاً نقد درستی است، حتماً این موضوع را منتقل میکنم.
تحلیل خبر
روشها و اهداف گذشته جواب نداد، باید روشها و اهداف جدید در پیش گرفت
دکتر محمدمهدی جعفری زاده
به قول رئیس جمهور، امروز کشور در همه چیز، ناترازی و کمبود دارد؛ آب، برق، گاز، سوخت، پول و ... حال که هم دولت و هم ملت پذیرفتهاند که کشور با بحرانها و مشکلات اساسی دست و پنجه نرم میکند، همه باید به دنبال راهحل و راهکار اساسی و ریشهای برای حل آنها باشند. چرا که اگر همه این مشکلات بزرگ، به هم بپیوندند، بهمن وار بر سر دولت و ملت فروخواهد ریخت و آن زمان دیگر هیچکدام، توان مقابله با آن را نخواهند داشت.
مشکلات تا یکی دوتاست و ابتدای پیدایش است شاید بتوان برای آن راهحل اساسی یافت ولی موقعی که چندین مشکل ریشهای، به هم گره میخورد، ضریب اثرگذاری مخرب آن فوقالعاده بالا میرود. مثلاً تا موقعی که فقط با کمبود برق مشکل داریم شاید بتوان برای آن راهحلی پیدا کرد ولی موقعی که کمبود آب و گاز و سوخت و ... هم به آن اضافه میشود هر کدام به صورت تصاعد هندسی بر روی هم اثر گذاشته و پژواک و ضریب نفوذ مخرب آن در زندگی روزمره مردم، در مشاغل بخش خصوصی و دولتی و تعاونی، در بخش اداری کشور، در تولیدات کشاورزی و صنعتی و خدماتی، در بخش بهداشت، دارو و درمان، در وضعیت زیست محیطی کشور و خشکیدگی سدها و تالابها و ... به شدت افزایش مییابد. آنگاه با هیچ طرح و نقشهای، با هیچ مصوبه قانونی از سوی مجلس، با هیچ اقدام اجرایی توسط قوه مجریه و با هیچ عامل بازدارندهای توسط قوه قضاییه نمیتوان با این بحرانهای به هم پیچیده و ابربحرانها مقابله کرد.
راهحل تعطیلی چند روزه و سایر راهحلهای حاشیهای و مُسکن، شاید بتواند برای مدت کوتاهی از التهابات بکاهد ولی به طور قطع و یقین نمیتواند راهحل پایدار و کارسازی در بلند مدت باشد. درست است که همه کمبودها و ناترازی ها از گذشته روی هم انباشته شده و به دولت کنونی رسیده ولی نهایتاً یک جایی به بن بست کامل میرسد و کشور را در خطر قرار میدهد، پس باید در همه اهداف، روشها و رویکردهایی که تاکنون بوده و به علت رفتن به کژراهه، به اینجا رسیده، تجدیدنظر اساسی صورت گیرد و گرنه ...