یکشنبه 5 مرداد 1404 7/27/2025

به وب سایت رسمی روزنامه طلوع خوش آمدید

سه شنبه 31 تیر 1404 ، 26 : 17

کد خبر : 29097

از 0 نفر 0

معاون سازمان برنامه و بودجه کشور:

تدوین ۳ بسته اقتصادی برای شرایط جنگی

تدوین ۳ بسته اقتصادی برای  شرایط جنگی

اکنون هر یک دلار مثل یک گلوله تفنگ است

معاون سیاست‌گذاری و راهبری توسعه ملی و منطقه‌ای سازمان برنامه و بودجه کشور با بیان اینکه اکنون هر یک دلار مثل یک گلوله تفنگ است، گفت: دولت به دنبال این است تا حداکثر صادرات را برای کشور تضمین کند.+ تحلیل خبر

معاون سیاست‌گذاری و راهبری توسعه ملی و منطقه‌ای سازمان برنامه و بودجه کشور با بیان اینکه اکنون هر یک دلار مثل یک گلوله تفنگ است، گفت: دولت به دنبال این است تا حداکثر صادرات را برای کشور تضمین کند.
به گزارش خبرنگار اقتصادی ایرنا، محمد قاسمی در بیست‌وچهارمین جلسه هیئت نمایندگان دوره دهم اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی ایران اظهار داشت: دولت تشویق صادرات و در عین حال مدیریت قاطعانه و موثر واردات غیرضروری را دنبال می‌کند.
وی ادامه داد: دولت اکنون مسیر خود را برای ادامه مذاکرات دنبال می‌کند، ضمن اینکه برای شرایط بازگشت تحریم‌ها و احتمال جنگ سناریوهای مختلف را طراحی کرده است.
معاون سیاست‌گذاری و راهبری توسعه ملی و منطقه‌ای سازمان برنامه و بودجه کشور با بیان اینکه فعالان اقتصادی در دوران ۱۲ روزه جنگ تحمیلی خوش درخشیدند، گفت: فعالان اقتصادی توانستند همه نیازهای کشور را به نحو احسن برآورده کنند؛ این امر شایسته تقدیر هست و دست شما را می‌فشارم.
وی اضافه کرد: اگرچه ما در دولت از حدود بهمن ماه ستاد مقابله با تحریم را تشکیل داده بودیم و در آن سناریوهای تشدید تحریم‌ها را آماده کرده بودیم، بخشی از همان مصوبات و تصمیمات موجب شد تا کمتر از ۱۲ ساعت بعد از شروع جنگ، مصوبه دولت برای شرایط اضطرار در حوزه تامین دارو، تامین سوخت و کالاهای اساسی آماده و شرایط سریع کنترل شود.
قاسمی با بیان اینکه پیام رئیس جمهور کشورمان دیپلماسی و مذاکره بود، گفت: دکتر پزشکیان در زمان انتخابات و بعدازآن که به ریاست جمهوری انتخاب شدند به دنبال مذاکره و رفع اختلاف‌های بین‌المللی و وفاق بود و نشان داد که این شعار نیست بلکه یک منشور عملی است که دولت انتخاب کرده است.وی عنوان کرد: بعضی‌ها به جنگ به عنوان حادثه نگاه می‌کنند، اما سیاست دولت چهاردهم کاملا راهبردی است و اعلام کرده که میز مذاکره را ترک نکرده و دیپلماسی را ادامه می‌دهد، ضمن اینکه خود را برای بدترین سناریوها نیز آماده کرده است.معاون سازمان برنامه و بودجه کشور با بیان اینکه برای شرایط اضطراری بازگشت تحریم‌ها و جنگی، دولت سه اقدام را در نظر گرفته است، گفت: اتاق بازرگانی می‌تواند در این مسیر به دولت کمک کند تا ثبات اقتصاد کلان کشور حفظ شود.
وی اضافه کرد: از آنجایی که جنگ پدیده‌ای هست که هزینه‌ها را افزایش و درآمدها را کاهش می‌دهد، ضمن اینکه نااطمینانی را نیز در مدیریت حاکم می‌کند، از این رو ما سه بسته اقتصادی کلانی که منجر به برقراری ثبات در اقتصاد می شود را تدوین کرده‌ایم که تا آخر این هفته آماده می شود.
جزئیات سه بسته اقتصادی دولت در شرایط جنگی
قاسمی به جزئیات سه بسته اقتصادی دولت در شرایط جنگی و بازگشت تحریم‌ها اشاره کرد و توضیح داد: یک بسته به موضوع حجم اوراق منتشر شده برای ثبات نرخ سود و غیره اختصاص دارد. بسته دوم به نرخ تورم پرداخته است تا از یک حد مشخصی افزایش پیدا نکند و بسته سوم به کنترل رشد نقدینگی، ثبات ارزی و حداکثری صادرات پرداخته شده است.وی عنوان کرد: طبق این بسته باید کنترل رشد نقدینگی انجام، ثبات بازار ارز حفظ و حداکثر صادرات تضمین شود. اکنون هر یک دلار مثل یک گلوله تفنگ است. بنابراین تشویق صادرات و در عین حال مدیریت قاطعانه و موثر واردات کالاهای غیرضروری الزامی است.
معاون سیاست‌گذاری و راهبری توسعه ملی و منطقه‌ای سازمان برنامه و بودجه کشور با اشاره به اینکه تخلیه کالاها در بنادر در شرایط جنگی ۲ برابر شرایط عادی بود، گفت: ترخیص کالاهای اساسی به سرعت مدیریت شد.
وی ادامه داد: همچنین در حوزه بنزین، در یک روز ۲۰۰ میلیون لیتر بنزین مصرف شد که فقط تامین و حمل و نقل این مقدار سوخت کار عظیمی بود. اکنون نیز اقدامات در حوزه بازسازی اماکن و واحدهای آسیب دیده در حال تصویب است.

تحلیل خبر

هر یک دلار مثل یک گلوله تفنگ است یا مافوق آن؟!

دکتر محمدمهدی جعفری زاده

معاون سازمان برنامه و بودجه گفته است: «اکنون هر یک دلار مانند یک گلوله تفنگ است» البته نه فقط الان، بلکه همیشه همینطور بوده است ولی متاسفانه مسئولان وقت متوجه نبوده‌اند.
هر روز که دلار قویتر می شود و پول ملی ما چند پله ضعیف‌تر، همانند رگبار گلوله‌هایی است که قلب اقتصاد کشور را هدف می‌گیرد. از آن زمانی که هر یک دلار معادل 7 تومان بود تا زمانی که از 100 هزار تومان گذشت، باید مسئولان ما می‌دانستند که هر یک دلار نه فقط مانند یک گلوله تفنگ است بلکه به تدریج از گلوله تفنگ، بزرگ‌تر شده و به گلوله توپ و تانک و موشک و بمب و پهپاد رسیده. شاید آثار تخریبی اقتصاد در جامعه؛ بیشتر و بدتر از آثار تخریبی جنگ باشد. چرا که ما حداقل آثار سه جنگ (جنگ تحمیلی عراق، جنگ در سوریه و جنگ 12 روزه تحمیلی اسرائیل و آمریکا) دیده‌ایم و هر کدام زمانی شروع شد و زمانی تمام، اما مشکلات و فشارهای اقتصادی، نقطه پایانی ندارد و دولت و ملت را فلج کرده است.
کشورهایی در جنگ نظامی پیروزند که پشتوانه قوی اقتصادی، تدارکاتی و لجستیکی داشته باشند و با اتکای به توانمندی اقتصادی‌شان، بتوانند عِدّه و عُدّه فراهم کنند و کم نیاورند و از رفاه و آسایش ملتشان کاسته نشود.
اگر کشورهایی همانند هند و پاکستان و کره شمالی، بمب اتمی دارند به قیمت فقر و گرسنگی و بدبختی ملتشان بوده و شاخص فلاکت در آنها گویای وخیم بودن حال و روز مردم آنهاست.
چرا مسئولان کشور ما می‌گویند به دنبال ساخت بمب اتمی نیستند و آن را حرام می‌دانند به علت این است که می‌دانند اولاً ساخت این نوع بمب‌ها به قیمت مکیدن خون ملتمان و ریختن خون ملت‌های دیگر است. ثانیاً بمب اتمی ضامن بقای هیچ حکومتی و تضمین‌کننده سعادت و بهروزی هیچ ملتی نیست. پس دلارها باید صرف آسایش و آرامش و رفاه ملت‌ها و پیشرفت و توسعه کشورها شود نه صرف ساخت سلاح‌هایی که مرگبار است و پیامی جز نابودی و انسان سوزی ندارد.
حال آیا هر یک دلار مانند یک گلوله تفنگ است یا مافوق آن؟


ارسال دیدگاه Post comments


آخرین عناوین « خبر برگزیده »

صفحه اینستاگرام روزنامه طلوع کانال واتس اپ روزنامه طلوع

پربازدیدترین ها