در آیین اختتامیه نخستین جشنواره ملی «نسل امید» با شعار «ایران جوان و توسعه پایدار» در استان فارس، آثار برتر هنرمندان در حوزههای مختلف معرفی شدند و این رویداد با حضور پرشور فعالان حوزه هنری به کار خود پایان داد.
گزارش خبری/ خدیجه غضنفری: وحید نمازی در آیین پایانی نخستین دوره جشنواره نسل امید در استان فارس از لزوم تبدیل مسئله جوانی جمعیت به دغدغهای عمومی دانست و گفت: هنر را میتوان به عنوان ابزار مؤثری برای فرهنگسازی در زمینه جوانی جمعیت، ترویج ازدواج و فرزندآوری و توجه به چالشهای آینده جمعیتی کشور معرفی کرد.
رئیس حوزه هنری فارس با تأکید بر اهمیت جمعیت جوان بهعنوان یکی از نقاط قوت کشور اظهار کرد: در صورت نبود برنامهریزی مناسب برای آینده این جمعیت، کشور در سالهای آینده با چالش سالمندی روبهرو خواهد شد.
نمازی با اشاره به تجربه موفق گذشته در اجرای راهبرد «فرزند کمتر، زندگی بهتر»، به ضرورت تغییر گفتمان به «فرزند بیشتر، زندگی شادتر» پرداخت و بر نقش هنر در تغییر نگرش عمومی جامعه تاکید کرد.
وی یادآور شد با تولیدات در حوزه هنر میتوان نقش مهمی در این مسیر ایفا کرد.
رئیس حوزه هنری فارس با اشاره به استقبال چشمگیر هنرمندان از نخستین جشنواره ملی «نسل امید» که با هدف ترویج ازدواج، فرزندآوری و آگاهسازی درباره چالشهای جمعیتی برگزار شد، اظهار داشت: آثار ارائه شده توسط هنرمندان استان فارس از نظر کمی و کیفی در سطحی ممتاز قرار داشتند و نشاندهنده ظرفیت بالای این استان در تولید محتوای هنری با موضوعات اجتماعی هستند.
نمازی همچنین بر اهمیت انتشار و عرضه این تولیدات در سطح عمومی تأکید کرد تا اثرگذاری آنها فراتر از مرحله تولید ادامه یابد.
نمازی اعلام کرد: جشنواره ملی هنری نسل امید با شعار «ایران جوان و توسعه پایدار» با مشارکت وزارت ورزش و جوانان و اداره کل ورزش و جوانان و حوزه هنری فارس در سه بخش تجسمی، ادبی و تصویری با محورهایی چون جوانی جمعیت، ازدواج، فرزندآوری، چالشهای سالخوردگی و قانون حمایت از خانواده برگزار شد.
به گفته رئیس حوزه هنری فارس، بیش از ۳۰۰ اثر هنری به دبیرخانه ارسال شد و هنرمندان استقبال گستردهای از این رویداد داشتند.
مدیرکل ورزش و جوانان فارس با اشاره به نقش حیاتی تولیدات هنری در ترویج فرهنگ جوانی جمعیت نیز گفت:
وی با بیان اینکه خانواده اساس پایداری هر نظام و جامعهای است، تأکید کرد نهادهایی مانند شهرداریها، دانشگاهها و آموزشوپرورش میتوانند بهرهبرداران اصلی این آثار باشند.
خداجو با استناد به آمار، نسبت به آیندهای هشدار داد که در آن، بیتوجهی به مقوله جوانی جمعیت و فرزندآوری میتواند ایران را با چالشهای جدی روبهرو سازد.
مدیر کل ورزش و جوانان فارس خاطرنشان کرد: در ۲۰ سال آینده، حدود ۲۰ میلیون نفر از جمعیت کشور وارد سن سالمندی خواهند شد و این مسئله میتواند بحرانهای فراوانی به همراه داشته باشد از اینرو، توجه جدی به مسئله فرزندآوری ضروری است.
مدیرکل امور زنان و خانواده استانداری فارس در آیین اختتامیه جشنواره «نسل امید»، با اشاره به تغییر رویکرد جامعه نسبت به فرزندآوری، نیز اظهار کرد: استفاده از زبان هنر برای اصلاح نگاه فرهنگی جامعه ضروری است، چرا که عوامل اقتصادی تنها بخش کوچکی از دلایل کاهش فرزندآوری بهشمار میآیند و بررسیها نشاندهنده تغییر نگرشها در این زمینه هستند.
سمانه ذوالقدری جهرمی نقش هنر را با پشتوانه اندیشه، تأثیرگذار و دلنشین دانست و آن را عاملی عمیق برای اثرگذاری برنهاد خانواده عنوان کرد.
مدیرکل امور زنان و خانواده استانداری فارس گفت: زبان هنر برخلاف سیاست و اجبار، مستقیماً با ذات انسانها ارتباط برقرار میکند و باید نقش خود را در این حوزه ایفا کند.