پنج شنبه 11 اردیبهشت 1404 5/1/2025

به وب سایت رسمی روزنامه طلوع خوش آمدید

چهار شنبه 10 اردیبهشت 1404 ، 56 : 17

کد خبر : 28838

از 0 نفر 0

سیمایی وزیر علوم :

نسل زِد واقعیتی انکارناپذیر است

نسل زِد واقعیتی انکارناپذیر است

وزیر علوم، تحقیقات و فناوری گفت: نسل زِد واقعیتی است که نمی‌توان انکار کرد و توانایی و تفاوت‌های آنها هم با نسل گذشته تفاوت دارد.+ تحلیل خبر

وزیر علوم، تحقیقات و فناوری گفت: نسل زِد واقعیتی است که نمی‌توان انکار کرد و توانایی و تفاوت‌های آنها هم با نسل گذشته تفاوت دارد.
به گزارش خبرنگار علمی ایرنا، حسین سیمایی در مراسم گرامیداشت روز دختر که در دانشگاه الزهرا برگزار شد، ضمن تسلیت حادثه هرمزگان اظهار داشت: درباره زن و جنس خانم‌ها در طول تاریخ بحث بسیار بوده و زنان فراز و نشیب‌های زیادی داشته‌اند.
نسل زد شامل متولدین سال‌های ۱۳۷۵ تا ۱۳۹۰ (۱۹۹۵-۲۰۱۰) است که گفته می‌شود ویژگی‌هایی چون ریسک‌پذیری، سنت‌شکنی و گاه روحیه سرکشی دارند.
وی افزود: نگاه‌های تاریخی درباره زن به دور از واقعیت بوده و قرن‌ها طول کشیده تا این نگاه درست شده است.
وزیر علوم تاکید کرد: خداوند انسان را به ۲ جنس تقسیم نمی‌کند و می‌گوید همگی از یک جنس هستند در قرآن کریم نیز برای اینکه تاکید کند فرقی بین زن و مرد وجود ندارد در توصیف انسان تاکید کرده که مدح من برای هر دو گروه است.
سیمایی گفت: وقتی پیامبر (ص) با انتقاد افراد درباره ارج نهادن به مقام زن مواجه می‌شدند می‌فرمودند زن را جز آدم‌های بزرگ مدح نمی‌کنند و کسانی را خار می‌کنند که خار باشند و آورده پیامبر برای آن جامعه سنگین بود و ادبیات و فرهنگ‌های غیردینی با تلقی بزرگوارانه از زن مخالف بودند.
وی به قابلیت‌ها و کارکردهای زنان اشاره کرد و گفت: امروزه هیچ محفل علمی نیست که زن حضور نداشته باشد، زنان و دختران در همه حوزه‌ها صلاحیت خود را اثبات کرده‌اند و آنها با صلاحیت‌هایی که به اثبات رساندند توانایی‌های خود را نشان دادند، بنابراین تقسیمات جنسیتی گذشته درست نبود.
وزیر علوم اظهار داشت: امروز دختران، کارآفرین، هنرمند و دغدغه‌مند هستند از این رو مسئولان و مدیران موظف هستند امکان انتخاب پیشرفت و گفت‌وگو را فراهم کنند بدون اینکه زنان ناچار باشند خود را برای اثبات به در و دیوار بزنند.
سیمایی تاکید کرد: دختران این سرزمین باید واقع گرا باشند و در ساحت اجتماعی، اقتصادی و محل کار در کنار در نظر گرفتن آرمان‌ها، واقعیت‌ها را بشناسند.
وی معتقد است که تغییرات همواره تدریجی است و به دختران توصیه می‌کنم که به رشد فردی توجه کنند و مهارت‌ها را افزایش دهند زیرا تحولات سریع است و امید است نشاط، شور و شادابی در محیط‌های آموزشی وجود داشته باشد.

تحلیل خبر

نگاهی به نسل زِد (Z) و آرمان‌هایش

دکتر محمدمهدی جعفری زاده

نسل Z که در ایران به متولدین 1375 تا 1390 گفته می‌شود و اندکی قبل و بعد آن نیز می‌تواند تحت پوشش داشته باشد، ویژگی‌های مخصوص به خود دارد. بزرگ‌ترین و فراگیرترین ویژگی این نسل، گذران زندگی با اینترنت و دنیای دیجیتال است. اینان بیشتر اوقات خود را در فضای مجازی و شبکه‌های اجتماعی می‌گذرانند. به همین علت آموخته‌های آنها و چالش‌هایی که در اعتقادات برای آنان رخ داده، به طور کلی فضای ذهنی و فکری و آرمان‌های آنها را نسبت به نسل‌های قبل، متفاوت کرده است. به علت گستردگی فضای مجازی و دنیای دیجیتال و وفور اطلاعات و اخباری که لحظه به لحظه به دست آنها می‌رسد و اینکه نسل‌های قبل فرصت و آمادگی پاسخگویی به حجم زیاد سؤالات آنان را ندارند، لذا این نسل، نه برای خانواده قابل کنترل و آموزش پذیر است نه برای مدرسه و دانشگاه و حوزه، نه برای محیط کار و نه برای مدیران کشور.
با این نسل نمی‌شود با زبان متعارف نسل‌های قبل حرف زد و آنها را متقاعد ساخت. این نسل معروف به نسل سرکش است لذا از کنترل خانواده، مدرسه، دانشگاه و نهادهای رسمی کشور خارج شده و باید با روش جدیدی با آنها مواجه شد. البته این نسل، نسل منفی و مخرب نیست بلکه در کشورهای دیگر معروف به نسل خلاق، نوگرا، جستجوگر بوده و حتی در کشورهای غربی کمتر از نسل‌های گذشته، سراغ مصرف الکل و اعمال خلاف می‌روند، گرچه در ایران شرایط متفاوت است.
مشکل اصلی که در همه کشورهای دنیا وجود دارد این است که نسل قبل نتوانسته است نظام تربیتی متناسب با روحیات آنها را پی‌ریزی کند و لذا به گسست بین نسلی و رها شدن نسل Z در انبوه سؤالات و مطالبات و آرمان‌های جدید منجر شده است. این نسل در یکی دو دهه آینده مدیریت جوامع بشری را به عهده می‌گیرد و با خواستگاه و آرمان‌های خود، کشورها را اداره خواهد کرد.
به نظر می‌رسد اگر تا 20 سال آینده برنامه‌های اصولی و مدیریت جدیدی که بر این نسل اثرگذار باشد، در جهان ارائه نشود، فاتح میدان در آینده، نسل Z با آرمان‌هایش خواهد بود.


ارسال دیدگاه Post comments


آخرین عناوین « یادداشت / تحلیل خبر »

صفحه اینستاگرام روزنامه طلوع کانال واتس اپ روزنامه طلوع

پربازدیدترین ها